Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Eszközök Offline eszközök

Offline eszközök

 

NooJ: a linguistic development environment

Magyar  NooJ

Fejlesztő: MTA Nyelvtudományi Intézet

A NooJ rendszer egy nagyon gyors, hatékony szövegelemző rendszer. Nevezhetjük integrált nyelvelemző környezetnek (INYEK) is a programozók által használt integrált fejlesztői környezetnek (IDE) mintájára. Max Silberztein francia nyelvész készítette, és számos egyetemen használják tucatnyi nyelv elemzésére. Elődje az INTEX rendszer.

Hunpos -- nyílt forráskódú szófaji egyértelműsítő

Fejlesztő: BME MOKK

Huntoken -- tokenizáló és mondatrabontó

Fejlesztő: BME MOKK

A HunToken program egy gyors shell szűrő sor, amely a természetes nyelvű magyar szövegeket mondatokra és tokenekre (szavakra) bontja. Lexikonépítéshez, információ-visszakereséshez, szövegbányászathoz és sok egyéb természetesnyelv-feldolgozó alkalmazáshoz is használható.

Hunmorph morfológiai elemző

Fejlesztő: BME MOKK

A Hunmorph egy nyílt forráskódú eszköz és programkönyvtár, amely helyesírás-ellenőrzére, szótövesítésre és morfológiai elemzésre használható agglutináló nyelvekben, mint például a magyar, a németben és egyéb nyelvekben.

Hunalign -- mondatszintű párhuzamosító

Fejlesztő: BME MOKK

A Hunalign egy szabadon felhasználható automatikus mondatillesztő program párhuzamos korpuszok építésére.

Hunpars -- szintaktikai elemző magyar nyelvre

Fejlesztő: BME MOKK

A Hunpars egy szintaktikai elemző magyar nyelvre. Bemenetként egy szövegfájlt kap mondatokkal, kimenetként pedig megadja a mondatok szintaktikai fáját egy egyszerű zárójelezéses jelölésben és GrahpViz dot nyelvű fájlokban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek