Személyes eszközök
Ön itt áll: Főoldal Események A pénz beszél? – Kommunikáció és gazda(g)ság
Menü
« 2024 Május »
Május
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 

A pénz beszél? – Kommunikáció és gazda(g)ság

A BCE Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézete által rendezett interdiszciplináris nemzetközi konferencia célja, hogy rávilágítson a kommunikáció és a gazdaság fogalmai, jelenségei közötti, eddig jobbára rejtett összefüggésekre, és újszerű nézőpontokat kínáljon ezek együttes vizsgálatára, értelmezésére.

Esemény megnevezése:
Időpont: 2017. 05. 04
mikortól: 09:00 am meddig: 05:00 pm
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem
Email cím
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

A konferencia párhuzamos szekcióiba várjuk az olyan 15 perces előadások, illetve poszterek angol nyelvű absztraktjait, amelyek témájukban illeszkednek a konferencia két fő tematikájához:
 
1. A kommunikáció mint a gazdasági magatartást magyarázó keret
A kommunikációs viselkedés, a nyelvhasználat nem csupán kifejezi, hanem jelentősen befolyásolja a világról való gondolkodásunkat, mindennapi cselekvéseinket, szokásainkat, tapasztalásainkat. Miért fordulhat elő, hogy hasonló gazdasági környezetben az eltérő nyelvek beszélői teljesen másként takarékoskodnak, másként viszonyulnak a pénzhez, a hitelfelvételhez és -visszafizetéshez? Miért nem növelhető a banki megtakarítások vagy a pénzügyi tudatosság a hagyományos marketing módszerekkel egy idő után? Milyen kommunikációs-nyelvi tényezőkön múlik, hogy a pénzzel, gazdasággal kapcsolatos tapasztalataink és viselkedéseink átalakuljanak?
 
2. A kommunikáció mint gazdaság
Az átható digitális médiakultúra, a szünetmentesen működő híripar létrehozta a kommunikáció gazdaságát is. Egy olyan piacot, ahol az emberi figyelem, részvétel áruként kezelhető. A kognitív kapitalizmus és a cirkuláló média a figyelemgazdaság új mintázatait formálja, számos gyakorlati és etikai kérdést vetve fel. Olyan kérdéseket, amelyben a tudomány és kutatás nem vesztheti el meghatározó értelmező kapacitását.
 
Plenáris előadók
Raymond W. Gibbs, Jr., University of California, Santa Cruz (USA)
Kövecses Zoltán, Eötvös Loránd Tudományegyetem
Mari Lee Mifsud, University of Richmond (USA)
 
Az absztraktok beküldési határideje: 2017. február 20.
Az absztraktokat a következő címre várjuk: moneytalks@uni-corvinus.hu
Értesítés a bírálat eredményéről: 2017. március 5.

More information about this event…

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek